Vilka tar hem Hoka Torekov-Båstad 2023?

På lördag är det dags. Och vi vågar säga att ALLA är taggade! Inte minst elitlöparna som är många och tillsammans skapar det troligen starkaste startfältet någonsin i ett svenskt traillopp. Hoka Torekov-Båstad är också den första deltävlingen i årets Trailrunning Sweden Trailtour.

På damsidan väntar vi oss en uppgörelse mellan Karin Spjuth (IKHP Running Team) Johanna Gelfgren (Hoka) och Erika Åkesson (IKHP Running Team) men My Svensson (Team Billingen X-trail) och Karin Nilsson (Team Bergspring by Salomon) kan mycket väl blanda sig i fajten. Karin Spjuth blev trea i Hoka Torekov-Båstad ifjol och vann Trailtouren totalt.
– Ambitionen inför loppet är samma som alltid: att ta ut allt vad jag har i kroppen den dagen. Banan passar mig bra, den är rätt varierad med vissa väldigt lättlöpta sträcker och andra lite mer tekniska. Och jag gillar ju både stig och väg, så jag känner inte att någon del passar mig bättre eller sämre. Hur som helst, det ska bli väldigt kul att komma igång att tävla igen!

För Johanna Gelfgren är det premiär i loppet.
– Formen känns rätt bra, men jag blir alltid lite osäker när jag inte tävlat något. HTB blir en bra avstämning om träningen under vintern gett resultat. Min taktik är väl lite "håll ut och håll i". Som jag förstått banan passar den inte mig till 100%, men tänker om jag lyckas hänga i täten till trailpartiet i mitten kan det nog bli ett fint lopp för min del, säger hon.

Herrfältet är, för att låna en av löparnas ord, ”magiskt bra”. Och i stort sett ”alla” är faktiskt med. Spännande är också att de kommer från lite olika discipliner, här möts orienterare, marathon- och 1500 meters löpare. Favoritlistan är lång, men Jonatan Fridolfsson (Sävedalen), Linus Hultegård (Sävedalen), Oscar Claesson (IKHP Running Team), Fredrik Bakkman (Team Språng Merrell), Viktor Zackrisson (Enhörna IF/Hoka), Albin Andersson (Team Bergspring by Salomon) och Anders Fox (Spårvägen) tillhör de starkaste namnen. Men det finns många fler…

– Jag är nervös som inför en VM-stafett, säger den forne världsmästaren i orientering Fredrik Bakkman och fortsätter: Kroppen svarar bra och jag tror att jag är redo. Sedan funderar jag mycket på hur fort det kommer gå i starten med alla friidrottare på plats, det blir nog till att ligga över gränsen där för mig och hoppas att jag återhämtar mig i backarna.

En av dessa friidrottare är Jonatan Fridolfsson, som har gjort fina 13.53 på 5000 m, 29.08 på 10 000 m och sprungit både Finnkamp och EM.
– Jag undrar om något annat lopp i år får ihop ett så här starkt startfält, det ska bli spännande att se hur jag står mig. Vi får se hur loppet utvecklas, jag känner mig trygg med att ingen är snabbare än mig i alla fall, säger Jonatan som faktiskt har en bakgrund som orienterare och därmed behärskar även tekniskt underlag.

Förra årets dominant i svensk traillöpning, Oscar Claesson, har åkt mycket skidor i vinter.
– Jag har svårt att se att jag kommer vara i mitt allra bästa slag, men ska göra allt jag kan för att hänga med täten och utmana om pallplatserna. Räknar med ett tufft och tight race med många duktiga löpare på startlinjen. Ser fram mot att springa detta lopp med fina vyer och utmanande stigar, säger han.

Som darkhorses har vi Oscars två yngre bröder Gabriel och Benjamin, trion i Ockelbomaffian med Elov Olsson och Johan och Joacim Lantz, samt norska teamet Hoka x Untold Movement. Med flera.

Vi har alltså ett mycket spännande race att se fram emot på lördag. För dig som inte själv är med och utmanar eliten, går det att följa loppet via liveresultat och i sociala medier @torekovbastad

Tävlingsinfo

Banan

Hoka Kids Run

Träningsprogram

#TOREKOVBÅSTAD

Du springer längs havet, med den salta vinden i ansiktet och de vida vyerna i blickfånget. Känner den friska lukten av saltvatten och tång. Ler åt att korna som betar här har en så vacker arbetsplats.

Nyheter

Nyhetsbrevet

Bli prenumerant på Hoka Torkeov-Båstads nyhetsbrev. Som prenumerant får du 20% rabatt på Hoka-skor hos Outnorth och regelbundet tillgång till den senaste informationen kring loppet. Såklart kan du närsomhelst avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet om du skulle ångra dig.

Instagram

#torekov 
#torekovbåstad 
#scania 
#travelphotography 
#Sweden 
#podróże 
🇸🇪
#kattegat 
#travelwithfamily
#Szwecja 
#sea
🍂 Höstens Magi hos oss! 🍂

Vi är exalterade över att dela med oss av vad hösten har att erbjuda Dig hos oss på Hovs Hallar. Ta en titt på våra spännande kommande händelser!

Håll utkik på våra kanaler för mer information och detaljer om dessa händelser. Vi ser fram emot att välkomna Dig till oss för att dela höstens glädje och gemenskap.

#Höstupplevelser #Gåsmiddag #Julbord #båstad #Julbord #Höstupplevelser #klippor #hov #restaurang #Gåsmiddag #hovshallarskåne #HOV #havsutsikt #bjärehalvon #hovshallarhotell #bastad #hotels #hovshallarnaturreservat #klipporochhav #vandraofsweden #hotell #bjärehalvön #vandring #båstadturismochnäringsliv #torekovbåstad #skåneleden #travelnews #torekov #visitbastad #visitbåstad #ängelholmsnäringsliv
Prick en vecka kvar till helsingborgmarathon 💚
Mitt mål är att känna mig minst lika glad som jag var på förra årets lopp 😍 Jag kommer nog att spendera liiiite längre tid i löpardojorna i år, så det blir ju mer valuta för pengarna, win-win helt enkelt 😉 Så kul med lopp igen och jag ser verkligen fram emot att få medaljen runt halsen 🥇

#anneliespringer #loverunning #älskalöpning #marathonqueen #ultrapowerwoman #jagspringer #run #running #lovelife #happy #winwin #morebangforyourbuck 
#runners #runnerslife #blioslagbar #runhbgm #helagsfjällmara #torekovbåstad  #whyirun #levalivet #njuter #newbeginnings #soundmindsoundbody #trailrunningsweden #blisnabbare
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Youtube

Facebookgruppen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 weeks ago

Spana in Fanny_josefine och Patrik Widells Youtubeavsnitt från loppet. ... See MoreSee Less

Video image

0 CommentsComment on Facebook

1 month ago

Kul hjälpa till iår igen oxh år blev det ha hand om väskorna. Så nu kan man köra hem och njuta ... See MoreSee Less

Kul hjälpa till iår igen oxh år blev det ha hand om väskorna. Så nu kan man köra hem och njutaImage attachmentImage attachment
1 month ago

Wow vilken dag, mitt mål i år var att slå min bästa tid 3:08 h som jag hade 2022 men stormålet var under 3 h och jag gjorde det. 2:56:22h

Jag undrade under loppet var all geggan var, var mindre geggigt än vad jag förväntade mig, har jag blivit en gegglöpare?, finns vissa löpare som älskar gegga men jag är inte en av dem, har lärt mig att hantera geggan och blötan dock.

Hoppas att ni andra hade en bra dag, fint väder blev det också.
... See MoreSee Less

Wow vilken dag, mitt mål i år var att slå min bästa tid 3:08 h som jag hade 2022 men stormålet var under 3 h och jag gjorde det. 2:56:22h

Jag undrade under loppet var all geggan var, var mindre geggigt än vad jag förväntade mig, har jag blivit en gegglöpare?, finns vissa löpare som älskar gegga men jag är inte en av dem, har lärt mig att hantera geggan och blötan dock.

Hoppas att ni andra hade en bra dag, fint väder blev det också.
1 month ago

... See MoreSee Less

Ⓒ Hoka Torekov-Båstad

/