Inspirationsloppet gav loppkänsla åt både motionärer och elitlöpare

Virtuella Inspirationsloppet i lördags blev ett välkommet tillfälle för många att uppleva lite loppkänsla och extra nerv i träningen. Både motionärer och elitlöpare tog tillfället i akt.

Gunilla Kidmark sprang tillsammans med ett gäng löpare (bilden ovan) de 21 kilometrarna på Vildmarksleden mellan Hindås station och Härkeshult. På köpet fortsatte några till Skatås och slog fina distansrekord.
– En av tjejerna som är anmäld till Hoka Torekov-Båstad, har varit nervös över att klara 21 km. Men nu sprang hon 44 km, så det lugnade nerverna för henne, berättar Gunilla.

Hon lyfter fördelarna med ett virtuellt lopp.
– Det är ju lättillgängligt och enkelt att ta med en kompis. För de som är nya löpare är det ett sätt att våga börja springa lopp, du slipper stressen i starten och allt det där. Eftersom alla springer på olika ställen går det ju inte att jämföra tider med någon, det är bara den egna upplevelsen som räknas, säger Gunilla som ser fram emot att springa på ett för henne nytt ställe i höst.

”Den härliga trötthetskänslan efteråt”
Karin Nilsson från Ullevi FK vann Trailrunning Sweden Store Trailtour 2019, sedan dess har det på grund av pandemin inte blivit så många traillopp. Inspirationsloppet blev ett roligt avbrott i träningen.
– Det var inte så länge sedan stigarna tinade fram här i Borås, så jag kände mig som en kalv på grönbete i att försöka utmana dem med ett bra tempo och hitta ett fint flyt. Det regniga vädret gjorde stigarna mjuka och en aning leriga, så för ett bra resultat i tävlingen kanske jag skulle ha valt en annan typ av bana. Och även om det kanske inte känns som en riktig tävling, så växer ändå ett driv fram att genomföra ett riktigt bra pass. Jag tror att jag kan ha nytta av att våga driva på i 21 km till framtida ”riktiga” lopp. Tyckte jag fick till ett bra lopp, formen kändes bra, fick en härlig trötthetskänsla efteråt som hör lopp till och nu längtar jag ännu mer efter riktiga tävlingar där jag kan utmana motståndare istället för att bara utmana banan!

”Kan ju tävla mot mig själv”
Herrvinnaren av trailtouren 2019, Fredrik Bakkman, IFK Göteborg Orientering, sprang även han Inspirationsloppet.
– När saknaden från att tävla är stor, så är det perfekt att virtuella lopp finns. Det ger ändå en tävlingskänsla både innan och under själva loppet. Tyvärr är det svårt att jämföra tider med någon annan när man inte springer samma bana, men vad gör det när man ändå kan tävla mot sig själv, säger Fredrik som satsar på ett snabbt lopp mellan Torekov och Båstad i höst.

Slide
DATUM
9 okt
EN DISTANS
21,2 km
DELTAGARE (MAX)
1500 st