Slide
tävlingsinfo

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR DITT LOPP

I DIN ANMÄLAN INGÅR

  • cool mössa
  • medalj
  • energistationer
  • busstransport till start
  • elektronisk tidtagning
  • otroligt vacker utsikt!

DATUM

Lördag 9 oktober 2021

KLASSER

Damer 22 km Tävling
Herrar 22 km Tävling
Damer 22 km Motion
Herrar 22 km Motion

ARENA

Hotell Skansen, Båstad. Här finns nummerlappsutdelning och tävlingsexpedition. Här finns målet. Hit vill du!

PARKERING

Fri parkering på de stora gräsytorna på Turistparkeringen i Båstad, följ skyltning och anvisningar från funktionärer. Härifrån utgår bussarna till start.
Här finns parkeringen – karta
Vad gäller övrig parkering i Torekov och Båstad, följ och respektera ordinarie parkeringsregler.

START

Hamnplan Torekov

Loppet kommer att genomföras i tre startgrupper.

Startgrupp Klockan Bussen lämnar Båstad
Tävling & Motion 10.00 09.10
Motion 11.00 10.10
Motion 12.00 11.10

I startlistan hittar du som anmält dig tidigt vilken startgrupp du blivit placerad i. Vill du byta startgrupp loggar du in i din profil i EQ Timing (länk) och ändrar själv. Observera att det endast går att byta till en startgrupp med lediga platser (max 500 platser per grupp).

Du som vill tävla om de främsta placeringarna, hederspriserna och poäng i Trailrunning Sweden Store Trailtour, ska starta i första startgrupp Tävling.

BUSSAR TILL STARTEN

Enklaste sättet att ta dig till starten är att ta bussen. Du stiger på vid Turistparkeringen i Båstad. Din nummerlapp gäller som biljett. Bussarna är bara för dig som ska springa loppet. Var snäll och ta den buss som gäller för din starttid! Bussen kommer att avgå 50 minuter före din starttid.

MÅL

På stranden vid Hotel Skansen, Båstad.

TÄVLINGSEXPEDITION

Här hämtar du din nummerlapp och ställer eventuella frågor. Tävlingsexpeditionen finns vid målarenan nedanför Hotel Skansen, Båstad. OBS: Nummerlapp hämtas endast här, inte vid starten i Torekov!
Öppettider:
Fredag kl 16.00–20.00
Lördag kl 7.30–17.30

NUMMERLAPP

Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! På din nummerlapp sitter ett tidtagningschip, låt det sitta där.

OBS: Nummerlapp hämtas endast i Båstad, inte vid starten i Torekov!

TRAILRUNNING SWEDEN STORE TRAILTOUR

Hoka Torekov-Båstad är deltävling i Trailrunning Sweden Store Trailtour, en tävlingsserie som hade premiär 2019 och som syftar till att ge de som satsar på traillöpning en möjlighet till kvalitativa tävlingar med bra konkurrens. 2021 omfattar serien sju lopp, varav Hoka Torekov-Båstad är den sjätte deltävlingen. För dig som vill tävla om poäng i trailtouren, och om hederspriserna, är det startgruppen Tävling som gäller.

Mer om Trailrunning Sweden Store Trailtour

TOALETTER

Toaletter finns vid arenan, starten, samt vid energistation Hovs Hallar.

ÖVERDRAGSKLÄDER

Om du vill lämna överdragskläder (t ex en tunn jacka och byxor) vid starten i Torekov så tar du en påse, skriver ditt startnummer på en klisterlapp som du fäster på påsen, och lämnar sedan in påsen på angiven plats vid starten. Kläderna transporteras till Båstad och hämtas vid målarenan. Observera att det inte går att lämna i hela väskor och att vi inte ansvarar för eventuella värdesaker.

NAMNBYTE

Namnbyte kan göras mot en avgift på 100 kr. Du gör själv ändringen i anmälningssystemet. Här finns en guide för hur du gör. 5 oktober är sista dag för namnändringar.

BANAN

Banan är markerad med snitsel och kilometerskyltar i terrängen. Vissa partier är riktigt steniga och branta, ta det försiktigt! Det kommer mer lättlöpta partier längre fram där du kan sträcka ut och springa om.

OBS: Det är inte tillåtet att springa med skor med metalldubb, detta för att skydda vår vackra natur.

ENERGISTATIONER

Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi! Vid våra energistationer laddar du upp med ny energi så att du kan fortsätta skutta fram. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten. Bananer och bullar är annat gott du kan fylla på med. Även vid målet serveras dricka och tilltugg.

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

MAXTID/REPTIDER

Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Elestorp, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

Station Km Reptid
Hovs Hallar 8,9 14.30
Elestorp 15,6 16.30

NEDSKRÄPNING

...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Vid energistationerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG

Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Tävlingsexpeditionen och meddela funktionärerna där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter i jacuzzin.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD

Vid energistationerna finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan i Båstad. Nödnumret på din nummerlapp går till Tävlingsledningen. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

PRISUTDELNING

Alla som fullföljer sitt lopp får Hoka Torekov-Båstads medalj. Hederspriser till de tre främsta i Tävlingsklasserna. Prisutdelningen sker på arenan kl 13.00.

RESULTAT

Liveresultat finns på hemsidan: torekovbastad.se/live

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE

#torekovbåstad

Facebook

https://www.facebook.com/torekovbastad

Instagram

@torekovbastad

Webben

https://torekovbastad.se/

STORT LYCKA TILL!