Tävlingsinfo

Allt du behöver veta inför ditt lopp

Inför loppet

DATUM
Lördag 23 mars 2024

KLASSER
Damer 22 km Tävling
Herrar 22 km Tävling
Damer 22 km Motion
Herrar 22 km Motion

Anledningen till att vi skiljer på Tävling och Motion är att de som anmäler sig till Tävling ska placeras i samma startgrupp kl 10.00.

ARENA
Hotell Skansen, Båstad. Här finns nummerlappsutdelning och tävlingsexpedition. Här finns målet. Hit vill du!

PARKERING
Fri parkering på de stora gräsytorna på Turistparkeringen i Båstad, följ skyltning och anvisningar från funktionärer. Härifrån utgår bussarna till start.
Vad gäller övrig parkering i Torekov och Båstad, följ och respektera ordinarie parkeringsregler.

BUSSAR TILL STARTEN
Enklaste sättet att ta dig till starten är att ta bussen. Du stiger på vid Turistparkeringen i Båstad. Din nummerlapp gäller som biljett. Bussarna är bara för dig som ska springa loppet. Var snäll och ta den buss som gäller för din starttid! Bussen kommer att avgå 50 minuter före din starttid.

START
Hamnplan Torekov. Loppet kommer att genomföras i fem startgrupper.

Startgrupp Klockan Bussen lämnar Båstad
Tävling/Motion 10.00 09.10
Motion 10.30 09.40
Motion 11.00 10.10
Motion 11.30 10.40
Motion 12.00 11.10

I startlistan hittar du som anmält dig tidigt vilken startgrupp du blivit placerad i. Vill du byta startgrupp loggar du in i din profil i EQ Timing (länk) och ändrar själv. Observera att det endast går att byta till en startgrupp med lediga platser (max 300 platser per grupp).

Du som vill tävla om de främsta placeringarna, hederspriserna och poäng i Trailrunning Sweden Trailtour, ska starta i första startgrupp Tävling.

MÅL
På stranden vid Hotel Skansen, Båstad.

NUMMERLAPPSUTDELNING
Här hämtar du din nummerlapp och ställer eventuella frågor. Nummerlappsutdelningen finns vid målarenan nedanför Hotel Skansen, Båstad. OBS: Nummerlapp hämtas endast här, inte vid starten i Torekov!

Öppettider:
Fredag kl 16.00–20.00
Lördag kl 7.30–17.30

För att hämta din nummerlapp uppger du namn och startnummer för personalen vid nummerlappsutdelningen.

NUMMERLAPP
Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet eller benet. Ta gärna med egna säkerhetsnålar – återanvändning är bra! På din nummerlapp sitter ett tidtagningschip, låt det sitta där.OBS: Nummerlapp hämtas endast i Båstad, inte vid starten i Torekov!

TRAILRUNNING SWEDEN TRAILTOUR
Hoka Torekov-Båstad är deltävling i Trailrunning Sweden Trailtour, en tävlingsserie som hade premiär 2019 och som syftar till att ge de som satsar på traillöpning en möjlighet till kvalitativa tävlingar med bra konkurrens. För dig som vill tävla om poäng i trailtouren, och om hederspriserna, är det startgruppen Tävling som gäller.

Mer om Trailrunning Sweden Trailtour

TOALETTER
Toaletter finns vid arenan, starten, samt vid energistationerna.

ÖVERDRAGSKLÄDER
Om du vill lämna överdragskläder (t ex en tunn jacka och byxor) vid starten i Torekov så tar du en påse, skriver ditt startnummer på en klisterlapp som du fäster på påsen, och lämnar sedan in påsen på angiven plats vid starten. Kläderna transporteras till Båstad och hämtas vid målarenan. Observera att det inte går att lämna i hela väskor och att vi inte ansvarar för eventuella värdesaker.

VÄSKINLÄMNING
Nytt för i år är att du kan lämna in din väska i ett tält vid målarenan och hämta ut efter målgång till en kostnad av 50 kr. Vi ser dock gärna att du som har möjlighet att förvara väskan i bil eller på boende i närheten i första hand nyttjar den möjligheten.

NAMNBYTE
Namnbyte kan göras mot en avgift på 200 kr. Du gör själv ändringen i anmälningssystemet. Här finns en guide för hur du gör. 20 mars är sista dag för namnändringar.

FÅR MAN TA HUNDEN MED SIG IN I LOPPET?
Nej, det får man inte. Dels utifrån hänsyn till andra löpare som kan vara hundrädda, men även utifrån en framkomlighets- och säkerhetsaspekt för alla löpare eftersom stora delar av banan går på smala stigar. Så hunden får stanna hemma.

GRISPEST
För att minimera risken att afrikansk svinpest ska spridas hjälps vi alla åt. Därför, tänk på följande:
• Om du har tränat och tävlat i ett område där svinpesten finns; tvätta och torka all utrustning noggrant innan du tar ut den i naturen. Kläder ska tvättas i minst 40 grader och torkas luftigt i minst 7 dagar inomhus. Skorna ska tvättas noggrant och torkas luftigt inomhus i minst 7 dagar.
• Utrustning kan saneras genom att ligga i bastu, över 60 grader i minst 30 minuter. Om du är osäker på om dina grejer är rena – köp ny utrustning.
• Kasta aldrig matrester i naturen – varenda halväten korvmacka måste tas med hem och
slängas i ett sopkärl!

Under loppet

BANAN
Banan är markerad med snitsel och kilometerskyltar i terrängen. Vissa partier är riktigt steniga och branta, ta det försiktigt! Det kommer mer lättlöpta partier längre fram där du kan sträcka ut och springa om.

OBS: Det är inte tillåtet att springa med skor med metalldubb, detta för att skydda vår vackra natur.

ENERGISTATIONER
Tänk på att det är viktigt att redan tidigt i loppet kontinuerligt få i dig vätska och energi! Vid våra energistationer laddar du upp med ny energi så att du kan fortsätta skutta fram. På samtliga finns Enervits sportdryck och vatten. Bananer och bullar är annat gott du kan fylla på med. Även vid målet serveras dricka och tilltugg.

Ta gärna med dig en egen kåsa att använda vid energistationerna, då går det åt färre pappersmuggar, de är återvinningsbara – men ändå.

En god idé är att ta med sig egen vätska, då kan du dricka kontinuerligt och när det passar dig. USWE har suveräna löparvästar där du får med dig vätska och energi på ett smidigt sätt som inte stör din löping. Du hittar dem på arenan vid nummerlappsutdelningen.

MAXTID/REPTIDER
Vid energistationerna dras ett rep vid en specifik tidpunkt. Det innebär att det inte går att fortsätta loppet efter det. Detta är för din säkerhet. Om du har passerat det sista repet, d v s Elestorp, i rätt tid så är det bara att fortsätta mot målet – det stänger inte förrän alla är hemma igen!

Station Km Reptid
Hovs Hallar 9,2 14.30
Elestorp 15,3 16.30

NEDSKRÄPNING
...längs banan är naturligtvis helt förbjudet och leder omedelbart till diskvalificering. Vid energistationerna finns soppåsar. Tänk på att sopsortera – muggarna är återvinningsbara som pappersförpackningar och slängs i påsar märkta ”Muggar”.

OM DU FÅR NOG
Ifall du tvingas bryta loppet av någon anledning, gå till Tävlingsexpeditionen och meddela funktionärerna där att du har brutit. Detta är viktigt, så att inte en sökinsats dras igång när du i själva verket sitter i jacuzzin.

FÖRSTA HJÄLPEN/SJUKVÅRD
Vid energistationerna finns första hjälpen-utrustning. Sjukvård finns i anslutning till arenan i Båstad. Nödnumret på din nummerlapp går till Tävlingsledningen. Vid allvarliga olycks- eller sjukdomsfall – ring alltid 112 direkt!

BACKPRISET USWE KOBRANTEN UPP
Direkt efter energistationen vid Hovs hallar möter du Kobranten där vi från i år har instiftat ett backpris till snabbaste löpare. Snabbaste tjej, respektive kille får löparryggsäcken Pace8 från USWE. Sträckan är ca 160 meter och du tar 18 höjdmeter. Se banan här.

Efter loppet

DUSCH & OMKLÄDNING
I Strandängsskolans idrottshall finns möjligheter till dusch och omklädning efter loppet.

PRISUTDELNING
Alla som fullföljer sitt lopp får Hoka Torekov-Båstads medalj. Hederspriser till de tre främsta i Tävlingsklasserna. Prisutdelningen sker på arenan kl 13.00.

RESULTAT
Liveresultat finns på hemsidan: torekovbastad.se/live

KONTAKT
Har du frågor eller funderingar? Vi finns på [email protected]

DELA DIN UPPLEVELSE
#torekovbåstad

STORT LYCKA TILL!